DSC_9042

Mădălina Zaharia

Președinte Asociația explorerKid

Telefon: 0722 191 448

Adriana Georgescu

Vicepreședinte Asociația explorerKid

Telefon0726 338 645

Credem că educaţia timpurie este fundaţia a ceea ce vom fi – ne pregătește pentru o viaţă împlinită sau ne condiţionează înspre o viaţă mai puţin satisfăcătoare. Prin tot ceea ce facem, sprijinim copiii să devină cea mai bună variantă a lor. Le insuflăm curaj, le oferim cunoștințe și îi ajutăm să își dezvolte tot felul de super-puteri pe care le au la îndemână – trăsături de caracter importante pentru succesul la școală și în viață, precum optimismul, perseverența sau entuziasmul. Copiii înțeleg, astfel, că pot face faţă oricărei provocări, fie ea mică sau mare!

 

Experienţă şi certificări

Avem experiență extinsă în design-ul, implementarea și evaluarea unor programe de educație non-formală pentru copii, adolescenți și adulți.
  • Am investit mai mult de 3000 de ore în dezvoltarea și implementarea programului Povești, caracter și perspectivă.
  • Am dezvoltat și pilotat programul lucrând direct cu peste 400 de copii  și 30 de profesoare de ciclu primar. Am construit un portofoliu de peste 300 de poveşti, activităţi şi jocuri pentru copii.
  • Am dezvoltat și susținut un program de formare având ca obiectiv deprinderea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor necesare implementării programului Povești, caracter și perspectivă în școli pentru 60 de consilieri școlari, la solicitarea Institutului de Științe ale Educației. Mare parte dintre consilierii participanți la formare au implementat programul sau module ale acestuia în școlile în care funcționau.
  • Am publicat cercetarea Why should primary school students learn to tell stories  în Procedia – Social and Behavioural Sciences și am prezentat-o la conferința PSIWORLD București 2014
  • Am susținut ateliere de formare/ prezentare pentru consilieri pentru programul Povești, caracter și perspectivă în cadrul conferinței internaționale “Education and Creativity for a Knowledge Based Society“, THEORY AND PRACTICE IN COUNSELING SECTION, in 2013 și 2014.
  • Am publicat lucrarea The power of Storytelling – Storytelling as a tool for teachers and school counselors (Puterea spusului de povești de către copii. Spusul poveștilor ca instrument educațional pentru profesori și consilierii școlari); International Conference: Theory and Practice in Counseling, București, nov. 2013)
  • Suntem co-autori ai manualului de consiliere „Consiliere și orientare în carieră – Program de intervenție pentru studenți”, Editura Universitară, 2015, pentru care am scris 3 capitole: Spusul poveștilor, Perspectiva dezvoltării și Dezvoltarea trăsăturilor de caracter
  • Alături de alte teme, am ținut ateliere pentru studenți pe temele Poveștile personale, Perspectiva dezvoltării și Dezvoltarea celor 7 super-puteri (trăsături de caracter) în cadrul programului de consiliere în carieră POSDRU Start în carieră (noiembrie 2014-noiembrie 2015)
  • Suntem absolvente ale Masterului de Consiliere Școlară și Dezvoltarea Carierei din cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea               București; avem cunoştinţe solide în psihopedagogia și stadiile de dezvoltare ale copilului, lucrul cu părinții și profesorii, crize educaţionale, psihologia       pozitivă, psihologia socială şi psihologia educaţiei
  • Suntem formatori autorizati ANC
  • Suntem acreditate ca Global Career Development Facilitators şi Mental Health Facilitators, certificări recunoscute internaţional şi acordate de către NBCC România/ NBCC International (NBCC -National Board of Certified Counselors USA)