Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Într-o zi, Simona s-a dus la grădina zoologică împreună cu părinţii ei. Pe când vizitau animalele, din difuzoare s-a auzit un anunț:

— Atenţie-atenţiune! Gorila a evadat din cușcă! Vă rugăm să vă păstrați calmul.

În clipa următoare, oamenii au început să fugă în toate direcțiile. În mijlocul alergăturii generale, Simona s-a pierdut de părinții ei. S-a uitat după ei şi i-a strigat, dar nu-i vedea nicăieri. Apoi şi-a amintit cum mama ei îi spusese:

—Dacă te pierzi de noi, să nu te sperii. Ne întâlnim la ieșirea din zoo.

Aşa că a Simona pornit-o calmă spre ieșire. La un moment dat, un grup de oameni a trecut fugind pe lângă ea şi aproape că au răsturnat-o în graba lor. După ce grupul s-a îndepărtat, Simona a văzut de ce anume fugeau. Era gorila! Era păroasă, era uriașă, era feroce și se îndrepta direct spre ea!

Simona a rupt-o la fugă, dar asta a înfuriat-o și mai tare pe gorilă care, răcnind şi urlând, se lupta s-o ajungă din urmă. Simona îi putea auzi bubuitul paşilor. Îi putea simți respirația fierbinte pe gât. Oamenii țipau la ea:

—Fugi mai repede, te ajunge din urmă!

Cu coada ochiului, Simona a văzut umbra uriașă a labei gorilei întinzându-se către ea. Era sigură că totul s-a terminat. Apoi, gorila cea uriaşă a atins-o pe umăr și a strigat:

—Ți-am dat-o, tu ești!

Poveste din Statele Unite ale Americii, adaptată după povestitorii Martha Hamilton şi Mitch Weiss