Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Odată, demult, într-o junglă mare și deasă trăia un șoarece mititel. În junglă mai trăia și un leu mare și puternic.

Șoarecele îşi avea casa într-o gaură mică, sub un copac mare, plin de frunze. În copac și în jurul copacului, viețuiau o mulțime de păsări, veverițe și alte animale. Șoarecele și prietenii acestuia se jucau întotdeauna sub copac. Se jucau leapșa și de-a v-ați ascunselea , iar uneori stăteau pur şi simplu şi contemplau coroana copacului.

Într-o după-amiază însorită, sub copac dormea un leu. Era foarte cald și leul era foarte obosit. Șoarecele și prietenii săi se jucau de-a v-ați ascunselea. Veverița era cea care trebuia să-i caute. Toată lumea s-a ascuns. Șoarecele însă nu a găsit nici un loc pe măsură. Deodată, l-a văzut pe leul care dormea. Șoarecele a observat că leul avea o coamă groasă și s-a hotărât să se ascundă chiar sub coamă.

Dar când șoarecele s-a ascuns sub coama leului, acesta s-a trezit și s-a supărat foarte tare că i-a fost tulburat somnul. Atunci, leul a strâns șoarecele în labele sale. Șoarecelui i s-a făcut foarte frică și a strigat:

—O, leule! Te rog dă-mi drumul. Iți promit că nu o să te mai deranjez. Nu poți știi niciodată. Poate te voi putea ajuta într-o bună zi.

Leul a început să râdă zgomotos și a spus:

—Tu, un șoarece atât de mic să ma ajuți pe mine, leul cel puternic!

Șoarecele i-a spus că nu contează mărimea, iar leul a fost surprins de spusele acestuia și i-a dat drumul.

Într-o zi, leul s-a prins în plasa unui vânător. El a început sa răcnească după ajutor. Șoarecele a ieșit din casa sa și l-a văzut. A tăiat repede plasa cu dinții săi ascuțiți. Atunci, leul a înțeles că mărimea nu era importantă. Începând din aceea zi….șoarecele și-a făcut un nou prieten… leul!