Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Odată, demult, era o pădure care se numea Aranya. În pădure trăia Dl. Vultur. El nu avea nici un prieten și se simţea singur. Într-o zi el a întâlnit-o pe domnișoara Vultur și i-a spus:

—Eu nu am nici un prieten și trăiesc singur. Vrei sa te căsătorești cu mine?

—Mă voi căsători cu tine, dacă vei putea să-ți faci cel puțin doi prieteni, i-a răspuns domnișoara Vultur.

Dl. Vultur a căutat atunci să-și facă niște prieteni. Întâi a văzut o broască țestoasă care lenevea pe malul unui râu și a întrebat-o:

—Nu ai vrea să fii prietena mea?

—Sigur ca aş dori să fiu prietena ta. Eu locuiesc aici lângă râu. Am putea să ne jucam în apă și să ne distrăm.

Dl. Vultur era foarte fericit. Avea acum un prieten.

Apoi a venit un leu să bea apa din râu și Dl. Vultur l-a întrebat:

—Leule, nu ai vrea să fii prietenul meu?

—Sigur că aş dori să fiu prietenul tău. Eu locuiesc într-o peșteră din apropiere, a spus leul, arătând către niște stânci.

Dl. Vultur era foarte fericit. Acum avea doi prieteni.

El a zburat la domnișoara Vultur și i-a spus:

—Am doi prieteni, broasca țestoasă și leul. Vrei să te căsătorești cu mine?   Domnișoara Vultur a zâmbit și i-a spus:

—Da, mă voi căsători cu tine.

Astfel, Dl. Vultur și domnișoara Vultur s-au căsătorit. Nu după mult timp, au avut doi pui de vultur.

Într-o seara, un om rău, Shikari și prietenul său au trecut pe acolo și s-au așezat sub copacul în care trăia familia Vultur. Ei doreau să prindă niște vietăți și apoi să le vândă în târg. Nu reușiseră să prindă nimic în acea zi și erau flămânzi. Puii de vultur erau și ei flămânzi, căci era ora lor de masa. Puii au început să ciripească.

— Ne este foame, ne este foame! Nu este încă ora de masă?

—Ssss…. Nu mai faceți zgomot, vânătorii o să vă audă, a spus Mama Vultur. Prea târziu, căci vânătorii au auzit deja ciripitul puilor și unul dintre ei a spus:

—Avem noroc. Hai să prindem acești pui de vultur. Tu aprinde focul, astfel încât fumul să-i orbească, iar eu o să mă urc în copac să-i prind.

Imediat ce Shikari a început să urce în copac, Mama Vultur a început sa-l ciugulească. Shikari nu a putut  să-și continue urcuşul în copac. Dar focul a făcut mult fum, rănind ochii puilor de vultur. Dl. Vultur a coborât repede spre râu, a luat nişte apă în cioc și a aruncat-o deasupra focului pentru a-l stinge. Dar cei doi oameni au tot  încercat să urce în copac și sa aprindă focul. Nu după mult timp, Mama Vultur și Dl. Vultur au obosit.

—Cheamă-i pe D-na Broască Țestoasă și pe Dl. Leu în ajutor, i-a spus Mama Vultur Domnului Vultur.

Dl. Vultur s-a dus la râu și i-a povestit D-nei Broaște Țestoase despre omul cel rău, Shikari. El a rugat-o pe D-na Broască Țestoasă să-l ajute și intre timp s-a dus să-l caute pe Dl. Leu. D-na Broască Țestoasă s-a dus la copac și a spus:

—Hai, Shikari, vino și prinde-mă.

Vânătorii au fugit după broasca țestoasă. Broasca țestoasă a alergat la râu și s-a scufundat repede în apa.

Shikari  și prietenul său nu au putut vedea unde a dispărut D-na Broască Țestoasă. Ei s-au întors spre copac să prindă puii de vultur. D-na Broască Țestoasă a ieșit atunci din apă și a strigat:

—Veniți și prindeți-mă!

Shikari si prietenul său au obosit foarte tare și au spus:

—Broasca țestoasă ne joacă o festă. Hai să ne întoarcem la copac. Chiar atunci, l-au zărit pe Dl. Leu sărind peste stânci și  scoțând un răget puternic: “Roarrrrrrrrrr”!!!

Cei doi oameni speriați au fugit să-și salveze viata, lăsând în urma familia Vultur, pe Dl. Leu și pe Dna Broasca Țestoasă.

Tradusă şi adaptată după:

http://www.india-intro.com/kids-corner.html